måndag 26 juli 2010

Trivselkilon

Jag är åter i Sverige efter tre fantastiska semesterveckor på Sicilien. Hett i luften, varmt i vattnet, fina människor och underbar mat och dryck. Ja, det har varit helt perfekt!

Springkitet blev kvar i resväskan just precis hela resan. Det var alldeles för varmt för att springa på dagarna - ja, faktiskt var det för varmt för att göra något annat än att bada och sola, morgnarna tillbringade jag i sängen och kvällarna med att umgås och äta mat. Så. Nu vet jag vad trivselkilon innebär. 2,5 kg har jag trivts mig till under dessa tre veckor och det känns inte det minsta jobbigt. Konstigt va?

Idag är första CK-dagen, kombinerad kur och om två veckor skall trivselkilona vara borta. Två veckor har jag dessutom kvar av semestern så visst är det en liten utmaning att skärpa till livshållningen redan nu. Men så här är det, att anledningen att jag inte känner någon ångest över min tilltagande rondör, är att jag vet att jag bromsar i tid och börjar ta mig tillbaka till matchvikt direkt efter hemkomst. Börjar jag fixa och trixa med de där gränserna, är det lätt att åter hamna i negativa cirklar och då finns det inte det minsta lilla trivsel i de där extrakilona längre.

Dessutom skall jag springa Iform-loppet tillsammans med finvännen den 10/8 och jag kommer att få kämpa hårt nog för att komma ikapp den kondition jag jobbat upp innan semesterförfallet blev ett faktum. Så. Det är bara att kavla upp ärmarna och återställa ordningen.

Imorgon blir det till att springa för första gången på tre och en halv vecka.. Wish me luck.

6 kommentarer:

Me, myself and I sa...

Välkommen hem!! Ta en lugn start på motionen. Bättre med en lite kortare runda första gången och att kroppen orkar med.

H@nn@ sa...

Hej.
Roligt att du är tillbaka. :) Va bra att du ändå lyckats unna dig på semestern för det behövde du nog också.

Nu är det bara komma tillbaka till verkligeheten & fortsätta i samma fart man var i innan. De vet vi att du klarar galant.

Ha en bra fortsatt semester.
Kramar Hanna

Clicki sa...

Hallå! Bra gjort - ta det försiktigt i början bara.
Har gjort ganska exakt samma viktresa som du - och ska också springa i-form loppet 11 aug. Spännande värre! Kanske ses vi....

Tack för en inspirerande blogg - och
lycka till med loppet :-D

Clicki

Vägen mot målet sa...

Hej Välkommen hem, vad roligt att du är tillbaka.
Jag har ätit upp min viktnedgång nästan...på måndag är jag tillbaka till jobbet så det är hög tid att köra renkur igen!
Hoppas du fortsätter att blogga och inspirera oss andra :)
Kraam :-D

Vägen mot målet sa...

Hej Välkommen hem, vad roligt att du är tillbaka.
Jag har ätit upp min viktnedgång nästan...på måndag är jag tillbaka till jobbet så det är hög tid att köra renkur igen!
Hoppas du fortsätter att blogga och inspirera oss andra :)
Kraam :-D

Carina sa...

Men är det inte en ond cirkel att hamna i då, att äta och dricka gott på semestern och sedan komma hem och äta pulver istället för mat i två veckor (även om det nu är kombinerad kur)?
Jag undrar verkligen. Om pulver kan kännas som en positiv cirkel, istället för att äta vettigt som du gjorde förut, med GI och allt vad det var?