onsdag 29 september 2010

Landat

Det har hänt en viktig sak. Jag har landat nu. Det känns så tydligt. Denna människa är jag. Jag skall se ut så här. Jag känner igen mig nu.

Jag har landat.

När jag ser mig i spegeln ser jag mig. Jag blir glad och stolt över mig, fortfarande. Men jag är inte längre överrumplad och förvånad. Jag känner mig.. normal. Och fin.

Ätandet går bara bra. Plus och minus och likamed är det som gäller. Går jag upp ett par kilo känns det på kroppen, jag behöver inte ens väga mig. Det räcker för att jag skall öka medvetenheten och fokuset. Men min hjärna är inte längre inställd på ett viktreduceringsmode. Den är inställd på balans.

Jag lever.

Lever väl.

Visst har jag hamnat i lägen de senaste fyra månaderna som jag hållit vikten där jag har återfallit i någon slags destruktivitet, men det är ändå så långt ifrån mitt gamla beteende. Mitt gamla förhållningssätt. Det som var är inte längre nu.

Och samtidigt händer det väldigt mycket i mitt liv just nu. Saker som tar mitt fokus och engagemang. Både roliga och tråkiga saker, men det kräver att jag är i mitt eget liv. Så bloggandet blir lidande. Jag känner inte heller att det ger mig så mycket - just idag.

Det är inte dags att sluta blogga. Jag kommer tillbaka. Jag kommer tillbaka när andan faller på. Men för nu tar jag en paus.

Allt gott till er kära vänner, bloggläsare och kämpare!

8 kommentarer:

aussiekicki sa...

Låter fantastiskt! Jag tänkte på dig idag när jag gick in på Svenskt Tenn och köpte mina 40-årpresenter i Josef Franks tyger. Två kuddar blev det. Kram!!

Andrea sa...

Lycka till!

Jag håller ett öga på dig ;-)

Kram Andrea

Tudorienne sa...

Du känns verkligen landad. Hoppas att du kommer tillbaka nån gång, på nåt sätt!

Uniflora sa...

Kommer sakna dina inlägg, de ger otrolig inspiration, men ser fram emot när du skriver igen.

Stor kram!

Camilla sa...

Låter helt underbart att du nått balansen i livet och hittat ditt NYA jag... jag ser mig fortfarande som en storlek XXL... men jag var på bankett i Stockholm i måndags och kände mig FIN i min nysydda klänning! Det är verkligen ett steg framåt! Det går bra med viktminskningen också (nästan så konsulenten tycker det går lite för bra... hon väntar nog på bakslag!)... -17,2 såhär långt! Känns underbart OCH det känns som jag kan gå på soppa i all evighet.. längtar inte så mycket efter mat som jag trodde, inte ens efter bankettmiddagen i måndags!

Men som sagt, grattis till landning!

Jennie sa...

Hej! Va oligt att du kommit såhär långt! DU har verkligen inspirerat mig till satt försöka och klara det! Jag läser dina inlägg när jag behöver motivition och inspiration. Tack och jag komme sakna dina inlägg.
Kram

Sunkiss sa...

Vad underbart att läsa om den här känslan, och att du funnit den. Det är sporrande och motiverande för oss andra som fortfarande kämpar. Lycka till med allting, jag håller span när du återvänder :-)

Anonym sa...

Hej
Saknar dina uppdateringar, hur går det för dig?
Varje gång jag nämner för någon att jag ska köra igång med soppa/shake säger alla att nää man går bara upp i vikt efter att man slutar.
Uppenbarligen gäller det inte alla för efter 4 mån klarar d dig finfint.

Kram och god jul till dig/ Andrea