måndag 2 augusti 2010

Första rundan

Ikväll, alldeles justprecis på sekunden samtidigt som maken satte på den där filmen med Bruce Willis som vi skulle kolla på, bestämde jag mig. Nä. Nu jäklar skall jag springa. Jag kan omöjligt dra på det längre. Filmen får vänta.

Så. På med utrustningen och ut i spåret. Det blev min vanliga trekilometare som vid närmare undersökning visade sig vara dryga 200 meter längre än vad jag tidigare trott.

Och det var tungt. Tungtungt. Samtidigt var viljan att klara hela rundan starkstark och varje gång en antydan till medvetenhet om blybenen gjorde sig påmind smilade jag upp mig och gick in i musiken. Ja, jag log stort och danssprang bort knäpptankarna som knappt ens vågade visa sig till slut. Det funkade hur fint som helst! Sista biten upp för backen spurtade jag minsann.

Distans: 3,24 km
Tid: 20 min
Km/h: 9,72
Kcal: 226

Konditionen är bra mycket sämre än för fyra veckor sedan, men viljan och övertygelsen att jag kan är starkare än någonsin så resultatet blev över förväntan. Och även om jag var trött när jag kom innanför dörren, var jag långt ifrån död.

Om åtta dagar är det Iform-loppet. Då skall jag springa fem kilometer för första gången i mitt liv. Det ser jag fram emot!

4 kommentarer:

Maja Gräddnos sa...

Du ska få se att det är jättestor skillnad att springa nästa gång. Kroppen vet vad det är fråga om och ställer in sig mycket fortare denna gång.
Puss, duktiga du!

RosaMilton sa...

Bra jobbat! Håller med Maja, nästa gång går det lättare!

Milla sa...

Hej, jag vägde 96 kg och gick på renkur i 8 veckor och tappade 18 kg, nu är det 8 kg kvar till dröm vikten och jag tänkte göra ett litet uppehåll för jag orkar inte mer, under tiden som jag "vilar" från CK ska jag köra LCHF!
Hur länge har du kört och hade du nå uppehåll under tiden?
Tacksam för svar;)!

Me, myself and I sa...

Duktiga du!! Spännande med 5 km loppet, det klarar du galant. Så klart"