måndag 16 augusti 2010

Just DO it!

Efter ett fantastiskt fint Tinselbröllop med vacker vigsel, god mat och dryck, fina tal och bra dansmusik är jag onekligen lite sliten fortfarande. Trots att jag var toastmistress och därmed tog det väldigt lugnt med alkoholen under middagen. Det är väl åldern antar jag. Och det att anspänningen släpper.

Nu sitter jag här och försöker uppbåda kraft och energi för att dra på mig löparstassen och ge mig ut en trekilometare. Det känns trögt.

Jag har tidigare ikväll surfat runt för att försöka tillägna mig lite kunskap om bra mat för löpträning men det känns som om jag helt enkelt har svårt att fatta. Finns det någon av er kära läsare som kan ge en kortfattad beskrivning av grundprinciperna för mat och löpträning så blir jag tacksam; hur äter ni, vad äter ni och när äter ni?

Känns som om jag inte alls lyckas ladda upp energi som jag borde. Men det är kanske bara ett försvar, vad vet jag.

Nä va tusan. Nu drar jag ut. Det är ju bara att göra det. Går det trögt så får det göra det. Huvudsaken är att jag tar mig ut.

Just DO it!

1 kommentar:

RosaMilton sa...

Jag försöker äta rättså GI inspirerat. Men för att jag ska orka springa så behöver jag kolhydrater. Jag försöker att inte äta senare än en timme innan jag springer men ibland gör jag undantag. Då försöker jag att äta lite mindre. Efter träningen är det viktigt att fylla på rättså direkt med energi. 1 banan och 1 glas mjölk så får man i sig både protein och snabba kolhydrater. Ett superbra mellanmålsalternativ är Lättkesella som innehåller väldigt mycket protein. Gott med bär eller lite mûsli. Ett annat bra mellanmål är jordnötssmör. 1 äpple i klyftor och 20-30g jordnötssmör är både nyttigt och gott. Kanske inga nyheter direkt men sånt jag sätter i mig.

Annars har jag märkt att jag springer mycket sämre när jag har sovit för lite. Även om jag inte känner mig direkt trött.