tisdag 26 januari 2010

Facit, utmaning

Idag har jag så varit på ledningsgruppsmöte i Prag hela dagen. En fantastisk lunchbuffe dukades upp men jag stod pall. En fantastisk kakbuffé dukades upp men jag stod pall. En fantastisk macka-i-väntan-på-middagen-buffé dukades upp men jag stod pall.

Väl på hotellrummet försökte jag på bästa sätt skaka ihop min kycklingsoppa i den medtjuvade glasburken som får kompensera den i Svealand kvarglömda shakern. Det blev klumpigt och allt annat än smakligt, men jag tryckte ner den för att försäkra mig om att jag får i mig dagens välbehövliga näringsintag.

Mötte kollegorna nere i hotellbaren för en gemensam fördrink. De drack öl och vin, jag drack vatten.

Vi åkte taxi i säkert 40 min. för att komma till den välrennomérade belgiska restaurang som jag bokat in oss på för kollegans avtackningsmiddag och den var helt fantastiskt mysig. Fastigheten ser ut som en gammal klosterbyggnad som just nu ligger inbäddad i gnisterglittrande snö. Inne i restaurangen var det varm och mysigt och menyn såg mer än lovande ut.

Där och då bestämde jag mig för att revidera min plan något. Jag såg framför mig hur länge vi skulle sitta där och med ens blev det tydligt att jag behövde kompromissa lite med min egen fanatism och istället tillåta mig själv att ha en balanserat trevlig kväll. Så detta blev därmed resultatet:

Tidsåtgång för middagen: 19.30 - 23.30, dvs tre timmar

Förrätt: Escargots de Bourgogne with herb butter and parmesan. 6 st ljuvligt välsmakande sniglar utan bröd. Till detta ca 10 cl av ett fantastiskt fint Chianti.

Huvudrätt: Les moules Belges – Belgiska musslor utan ytterligare tillbehör. Recept finner ni här
men lägg till hackade kokta morötter också. Till detta ca 10 cl Chablis. Det visade sig vara en dålig kombo till musslorna, men då jag smuttade på vinet långt efter det att musslorna var avslutade, var det inget större problem.

Så hur mår jag nu efteråt då? Jorå, det bubblar runt ganska rejält i magen, men i övrigt mår jag fint. Kvällen var trevlig, jag är trött, sängen kallar och imorgon är jag åter på banan med Ren kur.

Jag känner det som att jag klarade kvällen med hedern i behåll och det är skönt.

7 kommentarer:

Tinselflickan sa...

Grattis, vad duktig du är!! Hurra!!

Kapybaran sa...

shit, vad duktig du är! Härligt jobbat!

Maja Gräddnos sa...

Jag tycker att du är fantastiskt duktig OCH jag tror att du gjorde rätt som kompromissade. Jag vet ju bara hur jag själv funkar, men nog skulle det vara svårt att gå från totalt försakande till att plötsligt få... Svårt att hålla igen lagom då, i alla fall för mig.

Vore intressant att höra hur planen ser ut framöver, när du tänker dig att sluta med sopporna och övergå till vanligt käk. Du kanske har några smarriga recept att dela med dig av?

Puss
Maja - som lever på falukorv, köttfärssås och sushi (gissa vilket som är middag med familjen och vilket som är lunch på jobbet!)

Tingeling sa...

Supersnyggt skött, Saring!

Anonym sa...

Snyggt jobbat, du hade bestämt dig och höll dig till det. Det är att göra ngt medvetet det! Det "blev inte bara så" ej heller "hände det" Du hade kontrollen! Grattis och lycka till!

Saring sa...

Tack snälla ni för fina kommentarer!

Maja, jag lovar att återkomma med recept när dagen kommer. Är inte helt klar med tidsplan ännu, skall prata med Lena på måndag.

Linn sa...

Hej.

Ja jag är verkligen jättebesviken. Dom funkade ju verkligen annars, jag var ju mätt och inte alls sugen mellan målen. Men jag kan inte tvinga i mig något jag direkt får kväljningar av och sedan må illa i timmar efteråt. Jag tror att jag ska fortsätta blogga, men byter nog namn på bloggen. men jag hör av mig om adress i så fall :)