måndag 11 januari 2010

Hur du inte skall hantera din enda Cambridgesoppa

Dottern har fått influensa så natten har varit bökig. Mamma, jag har ont i huvet, benen, ajmana.. Tillomed i fingjana Och så hög feber på det.

Eftersom natten varit bökig var morgonen mycket seg och mycket sen och tankemaskineriet var inte helt smörjt om man så säger. Jag lyckades få med mig en påse Cambridgesoppa med svampsmak, en shaker samt själva motordelen på mixerstaven. Men alltså inte mixerbladet. Så vad gör jag då sådär vid lunchtid?

Jag tar shakern. Fyller på med varmt vatten från kaffeautomaten. Häller i pulvret. Sätter på locket. Shakar loss som en van bartender.

POFF!!!

Soppexplosionen är ett faktum.

Locket liksom bara pangar upp och soppa sprutar över stora delar av mig samt över hela pentryt. Pölen som blir på golvet är misstänkt likt en första klassens spya. Men med behagligare lukt förstås.

Och där står jag med en tredejdel av mitt dagsintag utspridd över mig och kontorslandskapet och inga reservsoppor i lager. Vi snackar grav brist på rutin. Alltså, ingen lunch.

Så jag ringer såklart Lena. Hej, nu har jag gjort en lite dum grej här med hett vatten i plastshaker med popplock och min soppa är liksom helt utspridd och jättejättesvår att skrapa ihop igen och hur gör jag nu då för att göra så lite dietskada som möjligt så här mitt i mitt framgångsrika "renkurande"? Hm?

Lena förklar att jo, ja, det är ju tyvärr inte helt ovanligt att det sker sådana här soppexplosioner och det kanske är bättre att ta med kalla shakes om du inte har tillgång till mixerstav.

Jo men alltså jag hade mixerstav, men bara halva så det var ju inte meningen men hur gör jag nu då? Vad skall jag äta tycker du?

Hon förklarar att ren protein gör minst skada, exempelvis omelett på ägg och vatten, eller rent kött av kyckling, fisk eller räkor. Äter jag det är det lätt att komma tillbaka till det Ketosstadie som blir under Ren kur. Jag tackar för rådet och vi lägger på.

Rent protein, säger hon. Okej, jag tittar på matsedeln från kantinen och inser att det kommer att bli.. svårt. Mycket svårt. Eller omöjligt. Allt är gratänger eller redda soppor eller korv. Pilla ut rent fiskkött ur en fiskgratäng från kantinen? Nä. Jag tänker inte ens prova.

Det slutar med att jag åker hem och hämtar ny soppa, denna gång med kycklingsmak. Denna mixas noggrannt och inmundigas under bilkörningen tillbaka till kontoret för att hinna till mötet som börjar klockan ett.

Mycket effektivt och inte minst hängivet. Jag går verkligen in för det här.

Det är bara en sak jag lyckats glömma att göra i samband med lunchens hembesök. Byta kläder.

Att sitta på möte och försöka se professionell ut, utsmyckad med svampsoppsfläckar en masse är inte enkelt.

5 kommentarer:

Kapybaran sa...

ursäkta honey, men LOL LOL LOL!!!!

Anonym sa...

Tck jag behövde det garvet så här på morgonen!

Fast jag förstår att det inte var helt kul, just då...

Bra att det känns ok för dig det här med sopporna, så håller jag tummarna för en bra viktnedgång till den 19!

Ribbolita sa...

Välkommen tillbaka till blogglandet! Härligt att ha dig här igen och att du har sådan energi till detta nu! Låter mig inspireras!

Saring sa...

Tack, Ribbolita! Jo, är ruskigt motiverad o det känns väldigt bra så här långt med programmet. Kul att du läser!

Anonym sa...

Härligt härligt!! Tur min shaker small hemma i stället! Haha..