söndag 13 juni 2010

Inga katastrofer

Idag är jag seg. Väldigt seg, vilket jag också förtjänar efter den gångna veckans utsvävningar. Det har varit en vecka extraordinaire skulle man kunna säga.

Måndag och onsdag förmiddag gick i sundhetens tecken med bra matintag och bra träning. På onsdag eftermiddag drog jag iväg till Oslo för en sammankomst som skulle sträcka sig från onsdag kväll till torsdag lunch. Vinprovning à la grotesque (jo, jag är en stjärna på franska som ni märker) med inte mindre än 17 (sjutton!) olika viner. En helt bisarr upplevelse kan jag lova, om än att jag endast drack en bråkdel av vinet blev det lite i överkant.

På torsdagen blev det lite vin och fantastiskt god indisk hämtmat hos älskade vännen och på fredagskvällen delade vi på en pizza, drack ytterligare lite vin samt klämde ner en liten bit nöttårta också. Och lite dessertvin på det.

Igår gick jag upp strax efter fem på morgonen för att flyga hem till Tinsels möhippa. Tidig champageskål, sund sushilunch och japansk middag på kvällen är väl inte så mycket att orda om, men därtill en hel del drinkar och vin förstås. Och en hel del snacks frampå småtimmarna.

Så jisses vad jag har slagit mig lös. Och imorgon, måndag är det återbesök hos Lena på Viktklubben för avstämning i hållaviktenprocessen.

Men det är så fantastiskt för jag har märkt att jag är alldeles lugn. För bara ett par månader sedan hade jag stressat upp mig och säkert kört hård späkning idag och imorgon för att försöka vara i okej skick inför vägningen. Men det där känns långt borta idag.

Jag kan bara konstatera att jag har landat i min livsstilsförändring. Jag tänker inte katastroftankar längre. Under veckan som gått har det helt klart varit ett för högt intag av framförallt alkohol, men jag vet att det har varit en exeptionell vecka; ett undantag inte en regel. Och jag vet att vågen säger visar 1,5 kg mer än den borde men det spelar liksom ingen som helst roll!

Det spelar ingen roll.

För jag vet. Jag är förändrad. Mitt förhållningssätt till mitt sätt att leva är i grunden annorlunda än förut. Jag motionerar. Springer och kör styrka. Jag äter balanserat och när jag tycker att det blivit i överkant, använder jag Cambridgesopporna som ett naturligt och väldigt smidigt komplement och balansverktyg i vardagen. Det funkar hur fint som helst.

Mitt sikte är fortfarande inställt på att ligga kring 68 kg och jag vet, jag vet att jag kommer att nå dit väldigt snart.
Och värre än så här, värre än att jag haft en vecka i lite överkant, kommer det aldrig bli. För jag är i kontroll. Jag styr över mina intag av mat och dryck. Konsekvensen av en vecka som denna kan aldrig någonsin bli värre än att det går att rätta till under den kommande. Aktiva val är det som gäller. Jag ångrar verkligen inte de val jag gjort; jag har haft det trevligt och har njutit av den där massiva guldkanten. Och det som är viktigast: Jag är tryggt förvissad om att jag kommer att få en väldigt balanserad och bra vecka. Eller snarare, jag kommer att ge mig själv en balanserad och bra vecka.

På torsdag blir det sommaravslutning med gänget i Polen men det är inte heller något bekymmer.

Det känns så fantastiskt lugnbra och tryggt. Jag väljer. Balanserar vant, väger och måttar, lägger till och drar ifrån, helt utan rädsla för några katastrofer. Därför att jag är den som väljer om där skall finnas katastrofer eller ej. Och jag väljer ej. Det finns inget att vara rädd för. Jag bestämmer hur jag vill ha det och jag vill ha det bra. Jag väljer balans.

Så. Jag ser fram emot morgondagen. Löpträning tidigt nu när träningsvärken börjar ge med sig, och så träff med Lena under förmiddagen för att också uppdatera mitt soppförråd.

Nu börjar solen titta fram. Kanske blir det en halvtimmesrunda i bakistempo. Vi får väl se, dagen är inte slut än.

3 kommentarer:

Vägen mot målet sa...

Kan inte låta bli och undra om Cambridge-konsultent-uppdrag inte skulle vara något för dig. Du peppar en hel massa människor på div bloggar...du är ett föredöme gällande att sätta upp mål och nå dessa utan att slira av vägen konstant (hittar inte en enda dikeskörning under din Cambridge resa)
Samt det viktigaste du kan ge oss, att lära oss balans...precis där du är idag!

Du känner inte att du har en heeel massa fritid att utbilda dig till konsulent?
Om JA; är jag den första att ställa mig i kö...(Flåt Karin)
Jag är grypt imponerad av dig :D
Kram och jogga försiktigt ;-)

storkenflyger sa...

Helt rätt att njuta ibland och sedan återgå till lite sunare i vardagen. Att inte kunna "sväva ut" och njuta av vin och gottigheter funkar absolut inte i längden.

Maja Gräddnos sa...

Och, kom ihåg:
Träninsvärk = vätska i musklerna = + på vågen i några dagar.

Så, om du har gått upp i vikt är det nog bara ditt bodypumppass som syns där skulle jag tro.