onsdag 16 juni 2010

Njae..

Pilates är nog inte riktigt min grej. Körde ett 45 min-pass i morse tillsammans med kollegorna, men fick ingen wow-känsla alls. Det kändes mest.. obekvämt.

Jo, jag fattar att det handlar om kompetens. Att det är omöjligt att få till det rätt med en gång und so weiter. Att Pilates är svårt och att man behöver köra passet mer än en gång för att på riktigt kunna uttala sig. Men. det var liksom inte roligt. Knöligt och segt och trôkigt. Lusten försvann och jag ville hellre sova.

Jag behöver nog lite mer adrenalin och puls om jag skall tycka att det är roligt. Framförallt när passen startar klockan sju.

Så. Då vet jag det. Det lär nog bli så att jag hänger med kollegorna fler gånger, men då behöver jag ju inte förvänta mig någon wow-känsla heller.

7 kommentarer:

Sunkiss sa...

Duktiga du som tränar kl 07 på morgonen :-) det kallar jag bra start på dagen. Fast ännu bättre är det förstås om wowkänslan infunnit sig. Jag förstår precis hur du menar med Pilates. Det ska ju vara hur bra och stärkande som helst, men jag har svårt för träning som inte är lite fart i, det brukar bli att jag gäspar mig igenom passet, eller känner mig extremt klumpig. Trots det överväger jag att gå en yogakurs i höst, vore trevligt att bli motbevisad :-)
SÅ nära du är din målvikt nu! Det måste vara en fantastiskt känsla, du är hur snygg som helst. Ha en härlig dag!

Saring sa...

Tack detsamma!

Erica sa...

Jag fullkomligt älskar pilates, troligtvis för att det påminner så mycket om ridning. Styrka, balans, fokus. När jag körde pilates ett pass i veckan mådde jag som bäst (fysiskt) men som läget är nu så får jag "nöja mig" med att ha själva hästen... Ge pilatesen en chans till. Det är fantastiskt! Stor kram!

Vägen mot målet sa...

Håller med verkligen, Pilates och Yoga är tråkigt...mycket tråkigt.
Jag vill inte hinna titta på klockan och undra när jag får gå hem!!
Nej, svett och tårar är min grej...
eller åtminstone kommer tårarna dagen efter i form av träningsvärk.
Det är tränging det ;-)

Maja Gräddnos sa...

Pilates är fantastiskt, men man måste liksom hitta det. Hitta musklerna, hitta andningen, hitta fokuset.
Kanske kan det vara en grej att ta upp när du inte får wow-kickar på samma sätt av annan träning. Man får ju utmana sig i omgångar. Det ger bästa effekten för förbränningen också - att chocka kroppen varenda gång den började tro att den hade koll på läget! :-)

kapybaran sa...

pilates är aptråkigt. det säger även min kompis som är instruktör :)
dock ska det vara sjukt effektivt, men jag håller med dig -kan inte motivera mig till träning som inte ger mig "WOW"-känslan.

storkenflyger sa...

Detta är intressant. Jag menar vad man gillar och inte. Själv älskar jag pilates men avskyr Yoga (älskar är kanske att ta i men ändå). Mysko för oftast brukar båda dessa träningsformer anses ganska lika (andning, fokus, ingen dominant musik, långsamt etc)

Jag tycker du ska skita helt i pilatesen med gott samvete och aldrig återvända. Det finns SÅ många olika träningsformer så det är bara att förkasta allt som känns fel. Det är min melodi i alla fall.